18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Červená řepa pečená v soli

Název Množství a jednotka
červená řepa 4 - 5 ks
sůl 1 kg

Kuchyně: italská
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou řepu vcelku omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Do pekáčku s vysokými okraji nasypeme kilo soli (nebo podle potřeby), do soli posadíme řepy tak, aby byla vidět polovina a dáme do vyhřáté trouby péct na 180° asi hodinu a půl až dvě hodiny, podle velikosti řepy. Po upečení necháme řepu chvíli odpočinout, nepícháme hned do horké řepy, vystříkne vřelá šťáva! Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k masu, se zeleninou, s balkánským sýrem, sýrem feta nebo jen tak.


 


RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč

Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...